A day of Science-Based Medicine, a weekend of science and skepticism
NECSS, the NorthEast Conference on Science and Skepticism, is this spring.
Included in the program will be a full day of Science-Based Medicine.
The NECSS will be held May 12th–15th, 2015, in New York City at the Fashion Institute of Technology.
Full Conference schedule here.
Description: NECSS welcomes over 400 attendees to New York City for a celebration of science and critical thinking. Through individual presentations, panel discussions, and performances, attendees are informed and inspired by leading scientists, educators, activists, and performers – each bringing their own perspective and passion to the goal of fostering a more rational world.
The SBM schedule (subject to change) at NECSS
9:30-9:40 10 minutes Welcome
9:40-10:15 35 minutes Functional Medicine is Dysfunctional Harriet Hall
10:15-10:50 35 minutes Science-Based Dentistry: Where the Truth Meets the Tooth Grant Ritchey
10:50-11:00 10 minutes Break
11:00-12:10 70 minutes Natural Disaster: Dietary Supplements Scott Gavura & Jann Bellamy
12:10-1:40 90 minutes Lunch
1:40-2:15 35 minutes Kids & CAM: Playing Make-Believe with Children’s Health John Snyder
2:15-2:50 35 minutes Chronic Lyme: When Life Hands You Lemons Saul Hymes
2:50-3:25 35 minutes Your Baby’s Spine Will Be Just Fine Without Chiropractic Adjustment Clay Jones
3:25-3:40 15 minutes Break
3:40-4:45 65 minutes Debate: Should Physicians “Fire” Anti-Vaccination Patients? John Snyder, Saul Hymes, Clay Jones
4:45-5:20 35 minutes Bayesian Statistics Steve Novella
5:20-6:05 45 minutes Ask Us Anything: Audience & Twitter Q & A All Speakers
6:05-6:15 10 minutes Closing
See you there.